Muhabir24 Haber – Haberler – Son Dakika Haberleri

Haber ve son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Muhabir24.com da'da.

Haldun Boysan kimdir? Haldun Boysan kaç yaşında, neden öldü?

Türk sinemasının kıymetli isimlerinden oyuncu Haldun Boysan, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Haldun Boysan’ın vefatı sonrasında mesleği ve biyografisi araştırılmaya başlandı. İşte usta oyuncu Haldun Boysan’ın hayatından bilgiler…

HALDUN BOYSAN KİMDİR?

6 Temmuz 1958 tarihinde Ankara’da doğmuştur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi, Lisan ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro kısmı mezunudur.

Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Kent Tiyatrosu’nda misyon yaptı. İngilizce-Türkçe dublaj yapmaktadır. 1999 yılında 11. Ankara Sinema Şenliğinde en güzel yardımcı erkek oyuncu mükafatını Gemide isimli sinemadaki performansıyla kazanmıştır.

Filmografisi

Kara Melek (1996) – Cevdet Yaman
Gemide (1998)
Çılgın Bediş (1998) – Partal
Aşkın Dağlarda Gezer (1999)
Oyuncak Kıssası 2 (1999)
Merdoğlu (2000)
Nisan Yağmuru (2000)
Vasiyet (2001)
Gülbeyaz (2002-2003) – Ali Kemal
Karaoğlan (dizi) (2002) – Cemşit
Hürrem Sultan (dizi) (2003) – Firuz Ağa
Kurtlar Vadisi (2003-2004) – Tombalacı Mehmet Çolak
Esir Kentin Gözyaşları (2003)
Brindar (2004)
Aynalar (2004)
Görünmez Adam (2004)
Bir Aşk Kıssası (2004) (2004)
Kısmet (2005) – Hüseyin
Asla Unutma (2005) – Nedim
Vakit Tüneli (2005)
Silahların Gölgesinde (2005)
Cennet Mahallesi (2005) – Jilet Abbas
Gen (film) (2006)
Köprü (2006) – Hüdai
Meçhule Gidenler (2006) – Organ Mafyası
Taşa Yazılan Aşk (2006)
Hayat Türküsü (2006)
Camgöz – Kan ve Vanilya (2007) Kara Cemal
Dağlar Meczubu (2007)
Kara Güneş (2007)
Canım Ailem (2008)
Beni Unutma (2008)
Servet Avcısı (2008)
Hesaplaşma (2009)
Kapalıçarşı (dizi) (2009)
Abimm (2009)
Sensiz Yaşayamam (2010)
Çakıl Taşları (2010)
Canan (dizi) (2011) – Orhan
Firar (dizi) (2011)
Esir Kentin Gözyaşları – Bir Ferhat ile Sevecen Öyküsü (2012)
Merhamet (dizi) (2013) – Necati
Zeytin Doruğu (2014)
Sesli Güldüm (2014)
Otel Divane (2014) – Vedat
Gülcemal (2014) – Affan
Ulan İstanbul (2014) – Haldun (Konuk oyuncu)
O’nun Öyküsü (2015) – Zeynep’in ağabeyi
Bahtiyar Ölmez (2017)
Ege’nin Hamsisi (2018-2019) Eşref Üzüm
Akıllara Seza (2019)
Alef (dizi) (2020) – Nejat
Maria ile Mustafa (2020)